open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Feđa Dudić o velikom trijumfu protiv AEK-a: Sreća prati hrabre
Fudbaleri Veleža ostvarili su veliku pobjedu u prvom meču 2. pretkola Konferencijske lige.
22.07.2021. u 23:24
get url
text

Rođeni su na Grbavici slavili sa 2:1 protiv favorizovanog AEK-a, a trener Feđa Dudić nije mogao sakriti radost nakon ovog trijumfa.

- Velika pobjeda. Pokazali smo ono što smo govorili. Odigrali kako smo najavili. Odličan je skauting bio, pogotovo je drugo poluvrijeme bilo perfektno. Imali smo dva propusta i ovakva ekipa to kažnjava. Bilo je to i protiv Posušja, ali eto tu se vidi razlika. Ovo je već treća utakmica koju gubimo i zatim pobjeđujemo s 2:1.

VEZANI TEKST - Spektakl na Grbavici: Velež srušio slavni grčki AEK

Ovo je putokaz da se može. Gledao sam prije Sarajevo, Želju… I dođe ovakva utakmica oni pognu glavu, odigraju ziheraški - kazao je strateg Rođenih na press konferenciji nakon utakmice piše SCsport, dodavši:

- Uvijek sam govorio da se može i uvjerio sam igrače da se može. Uzmite u obzir i da smo igrali bez Zvonića i Radovca. Čestitke igračima, oni su ovdje glavni. Sad će dvije godine kako radimo zajedno.

Nedavno smo igrali u Prvoj ligi FBiH protiv Olimpika, a sada evo protiv AEK-a. Bio je jak tempo i mi smo ga nabili tako. Želio sam otvorenu utakmicu. Potrošili smo se i hvala Savezu što nam je odgodio utakmicu za vikend. Bilo bi teško to odigrati. Čeka nas teška utakmica u Atini, ali idemo hrabro i probat cemo izboriti prolaz. AEK je i dalje blagi favorit.

Na pitanje da li je ovo njegova najveća pobjeda u karijeri, Dudić je odgovorio:

- Jeste sigurno. Najveći protivnik protiv kojeg smo igrali. Tu su i neki reprezentativci i igrači kakve ne viđamo na našim terenima. Nadam se da će biti još ovakvih pobjeda.

Koliko je bilo bitno da se rano postigne izjednačujući gol?

- Prvih deset minuta smo bili perfektni i iz dominacije primiš gol. Ali vidjeli ste, odmah smo i mi s klupe rekli da nema veze i nagradilo nas je eurogolom. Sreća prati hrabre. Danas smo bili hrabri i sigurno da je to doprinijelo.

Šta je recept za uspjeh?

- Vjera u sebe. Da izađeš na utakmicu i vjeruješ u sebe. Rekao sam jučer da nisu vanzemaljci i ako uđeš sa takvim stavom u utakmicu, imaš šanse. Ima i taj pobjednički mentalitet i mnogo je on veliki. Teško ga se stječe, ali kad ga jednom stekneš, teško ga gubiš. Ne mogu otkriti metode i recept kojim radim. Odeš u ćevabdžinicu Željo, pa ti ne daju recept... - našalio se Dudić.

Najavio je kako bi do revanša Cvijanović trebao biti spreman, kao i Radovca, koji je imao veliku želju da nastupi, ali su odlučili da ga sačuvaju za revanš. Na kraju je pohvalio i navijače.

- Bilo šta novo reći za publiku, bilo bi da se ponavljam. Kao da osjete kad padnemo, pa nas dižu. Hvala Sarajevu, ovo je moj grad i zaista mi je bilo drago što ćemo ovdje igrati kada već ne možemo u Mostaru. Dino Pekić je slavio nakon utakmice sa nama, bio je tu 24 sata za nas, po gradu nas svi pozdravljaju... Hvala mom gradu i hvala navijačima. Čuli ste i pjesmu na početku jer je na današnji dan bilo to granatiranje... - kazao je Dudić, piše SCsport.

Vladan Milojević, trener AEK-a, nije mogao biti zadovoljan izdanjem njegovog tima, a ni rezultatom. 

- Nezadovoljan sam. Imamo dosta igrača koji su nam došli kasnije. Bez obzira na sve, ne postoji opravdanje niti smo u jednom momentu potcijenili Velež, ali moji igrači moraju shvatiti da moraju dati više na terenu. Fudbal je kada izađemo na teren da se pruži sve od sebe. Da se bori.

Gubili smo dosta duela, bili smo daleko od igrača. U takvoj situaciji ne možete kontrolisati utakmicu. Velež je u tom segmentu bio dosta bolji - kazao Milojević, dodavši:

- Odigrano je tek prvo poluvrijeme. Bit će teška utakmica i u revanšu. Nisam očekivao poraz i nisam želio ovaj rezultat. Opet s neke druge strane, mora nešto ovako da se desi kako bi mogli vidjeti neke stvari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.