open-navfaktor-logo
search
GV Bihać
Fazlić: Sporazum sa SDA podrazumijeva saradnju i podršku u realizaciji projekata
Aktuelni koalicioni partneri nisu baš ubijeđeni u ovakvu interpretaciju političkog sporazuma POMAK-a i Gradskog odbora SDA Bihać
22.10.2019. u 15:27
get url
text

Nedavno potpisani Sporazum Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK-a) i Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) o realizaciji političko - ekonomske platforme "10 projekata za Bihać", na današnjoj redovnoj sjednici uslovio je vijećnička pitanja i diskusije o eventualnoj novoj koalicionoj većini u Gradskom vijeću.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić naglasio je kako je riječ o Sporazumu, kojim je isključivo dogovorena međusobna saradnja i podrška u realizaciji najvažnijih projekata za Grad Bihać.

-Isključivo sam od SDA zatražio podršku u realizaciji 10 strateških projekata i ta priča je otvorena za sve. Uopšte ne treba ulaziti dalje u tu priču, jer je sve jasno.  Međutim, u posljednje vrijeme se vodi prilično žestoka kampanja protiv mene i ja se neću upuštati u neke nepotrebne javne debate. Cilj mi je da časno privedem kraju aktuelni mandat, te da realiziram što više važnih projekata za moje sugrađane - dodao je Fazlić.

Aktuelni koalicioni partneri nisu baš ubijeđeni u ovakvu interpretaciju političkog sporazuma POMAK-a i Gradskog odbora SDA Bihać.

-Predstavnici klubova vijećnika Socijaldemokratske partije (SDP), Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) i Nezavisnog kluba "Bihać - zajedno" na nedavnom smo sastanku s gradonačelnikom Fazlićem i predstavnicima POMAK-a dobili potvrdu dosadašnje koalicije. Međutim, iz nekih današnjih postupaka i izlaganja možda se može naslutitii kako su se određene stvari u međuvremenu promijenile. Gradonačelnik je spomenuo neko ucjenjivanje od dosadašnjih koalicionih partnera, što je apsolutno smiješno - rekao je predsjednik Kluba vijećanika SDP-a u Gradskom vijeću Bihać.

Sličnog mišljenja je i trenutni predsjedavajući Gradskog vijeća  Davor Župa iz Nezavisnog kluba "Bihać - zajedno".

-Sve ukazuje na to da se nazire formiranje nove većine, ali s obzirom da trenutno nemam dokaza ne mogu i ne želim upirati prstom ni u koga - kazao je Župa.

Iz Kluba vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA) samo su konstatirali kako sve rade i podržavaju isključivo ono što je u interesu građana Bihaća, bilo da su u položaju pozicije ili opozicije.

Inače, u dosadašnjem dijelu današnje redovne sjednice Gradskog vijeća jednoglasno su usvojeni prijedlozi o potpisivanju Povelje o bratimljenju gradova Bihaća i katarskog Al Khora, te o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju nekretnina - ustanovljenje služnosti u svrhu gradnje vodovodne infrastrukture u obuhvatu Nacionalnog parka "Una".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.