open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Fazlagić: Kada je DF-GS predložio Sidrana, m:tel koaliciji je to bilo skandalozno, ali Ivana Marić može
Kada je u augustu prošle godine koalicija Demokratska fronta-Građanski savez u Kantonu Sarajevo, na moj prijedlog ponudila našem velikom bh. književniku Abdulahu Sidranu da bude prvi čovjek Upravnog odbora u Kamernom teatru 55 ili SARTR-u, sedmicama su tu našu ponudu nazivali skandaloznom - kaže Muhamed Fazlagić, predsjednik GS-a. 
01.04.2021. u 17:03
get url
text

- M:tel koalicija i njeni fake news portali su me prali na ruke danima. Zato danas imamo Ivanu Marić koja je na HIFA pumpi završila fakultet, da vodi tako važnu kulturnu insituciju - poručuje Fazlagić.  

Tada je, podsjećamo, Sidran objavio prepisku koju je imao sa Fazlagićem, obrazlažući da ga "užasava pomisao da bi u slučaju takvog postavljenja tamo gdje mu nije prirodno mjesto, odjednom postale istinite sve laži o meni kao o grebatoru sa trpeze vlasti". No, za Marić ovo imenovanje, za razliku od velikog Sidrana, pozicija koju je dobila kao nagradu, predstavlja "prirodno mjesto, i nije grebator sa trpeze vlasti", iako je (ne)zavisna analitičarka. 

 

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je nezavisnu analitičarku Ivanu Mariću za vršiteljicu dužnosti predsjednice Nadzornog odbora Javne ustanove Kamerni teatar 55.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.