open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Faruk Hadžibegić u Širokom Brijegu: Nema uspjeha bez domaćih igrača i lige
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i njegov pomoćnik Mehmed Janjoš u srijedu su boravili u službenom posjetu NK Široki Brijeg.
22.02.2023. u 15:33
get url
text

Hadžibegić je svoj boravak u Širokom Brijegu započeo obilaskom klupskog kampa "Musa-Karačić" i kratkim razgovorom sa šefom Škole nogometa NK Široki Brijeg Antom Kokićem.

Na stadionu Pecara održan je radni sastanak s predstavnicima NK Široki Brijeg. S bh. selektorom i njegovim pomoćnikom razgovarali su predsjednik Upravnog odbora Željko Gugić, direktor Josip Bevanda, sekretar Dragan Soldo i pomoćni trener Vlado Hrkać, koji je učestvovao na sastanku u ime trenera Ivice Barbarića, koji se oporavlja od viroze.

Direktor kluba Josip Bevanda novog je selektora upoznao s historijom kluba s Pecare, infrastrukturnim potencijalima i aktivnostima koje se provode.

- NK Široki Brijeg je nastao kao spoj ljubavi, entuzijazma i rada ljudi koji vole ovaj grad i ovaj klub. Mnogi su kroz historiju davali velikoga obola u stvaranju ovoga što danas imamo, a svakako najzaslužniji je gospodin Zlatan Mijo Jelić – istakao je tom prigodom Bevanda.

Poručio je kako su u Širokom Brijegu uvijek otvorena vrata za sve koje zanima samo jezik sporta. S njegovim mišljenjem složio se i novi selektor.

- Došao sam ponuditi suradnju, razmijeniti mišljenja i iz prve ruke vidjeti kako funkcionira klub. Filozofija moga posla je samo fudbal. Ovaj sport ima svoja načela i zakone koje trebamo njegovati. Želim ostvariti vezu sa svim klubovima kako bi napredovao fudbal u našoj državi - poručio je Hadžibegić.

Obilaskom premijerligaških klubova u proteklom razdoblju selektor se htio upoznati s domaćim fudbalom i potencijalom koji može pružiti reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

- Reprezentaciju želim osvježiti mladim igračima. Bez domaćih igrača i lige reprezentativni uspjeh ne može biti potpun - poručio je Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.