open-navfaktor-logo
search
Oglasio se selektor
Faruk Hadžibegić potvrdio: Benjamin Tahirović je novi igrač BiH!
Benjamin Tahirović je novi fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine!
15.02.2023. u 21:08
get url
text

Potvrdio je to Faruk Hadžibegić, selektor Zmajeva, na svojoj Facebook stranici.

- Iako sam rekao da ću prvi spisak objaviti tek u martu, slobodno mogu potvrditi da će jedno ime na tom spisku biti i Benjamin Tahirović - napisao je Hadžibegić, dodavši:

- Nakon razgovora sa porodicom, sa ocem Benjamina i sa samim Benjaminom, odlučeno je kako će se veznjak Rome odazvati pozivu selekcije BiH.

Prezadovoljan sam kako su razgovori tekli, a posebno spremnošću porodice Tahirović da njihov sin bude dio našeg tima. Benjamin je budućnost BiH i radujem se radu sa njim!

VEZANI TEKST - Razgovarao sa Hadžibegićem i Misimovićem: Tahirović izabrao BiH!

Zahvalan sam i Zvjezdanu Misimoviću, koji je vodio dosadašnji dio razgovora, jer je uradio odličan posao, a zajedno ćemo nastaviti razgovore i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima.

Također, obavili smo korektan razgovor i sa Huseinbašićem, njegovim ocem i menadžerom, te i od njih očekujemo povoljan odgovor. Sa njima ostajemo u kontaktu, do konačne odluke - poručio je Hadžibegić, uz zaključak:

- Svaki kvalitetan igrač nam je bitan i sa većinom su već uspostavljeni kontakti, a javnost i navijači će to znati kada budemo imali konkretne odgovore, kao što sada zna koliko sam sada sretan i zadovoljan jer smo u Benjaminu dobili odličnog igrača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.