Još jednom je naglasio kako želio dati podršku trenerima i stručnim štabovima svih klubova, ali i igračima, koji bi u budućnosti mogli biti dio reprezentacije BiH.

Hadžibegić se oglasio na na svom Facebook profilu i najavio kako planira dati priliku igračima iz PLBiH.

- Planiram ispuniti svako obećanje, koje sam dao na predstavljanju, a jedno od njih je i da će igrači iz Premijer lige imati svoje mjesto u A timu.

Zadovoljan sam onim što sam vidio na utakmicama između Zrinjskog i Širokog, Slobode i Sarajeva, te Veleža i Željezničara, a Mehmed Janjoš mi je prenio svoje utiske sa Kup utakmice Tuzla City - Zrinjski.

VEZANI TEKST - Hadžibegić iznenadio izjavom o Tahiroviću: Ja znam da on ne može igrati, ali...

Jasno je da je kvalitet fudbala mnogo veći, zahvaljujući boljim terenima i vjerujem da će vremenom rasti. Infrastruktura je bitan segment razvoja svakog kluba, a bolji uvjeti za igru, prave i bolje igrače.

I u narednom periodu fokusirat ću se na bh. klubove, ali i razgovore sa svima onima, koji bi mogli donijeti boljitak reprezentaciji BiH.

Prihvatam svaku dobronamjernu kritiku, koja ima za cilj unapređenje onoga što radimo, jer imamo zajednički cilj, a plasman na EURO 2024, za kojeg ćemo se boriti do posljednjeg daha i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo - poručio je Hadžibegić.