open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Faruk Hadžibegić: Miralem Pjanić mi je rekao da ga jako boli i da hoda na štakama
Faruk Hadžibegić, selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Herecgovine, nada se da povreda Miralema Pjanića nije ozbiljnije prirode.
17.02.2023. u 18:23
get url
text

Selektor Zmajeva kaže da je razgovrao sa veznjakom bh. tima.

- Razgovarao sam sa Miralemom Pjanićem više od 15 minuta, a prije nego ćemo obaviti razgovor, pogledao sam i trenutak povrede. Izgledalo je zaista loše.

Međutim, prije povrede je imao pola sata zagrijavanja i još 20 minuta utakmice i nadam se da se ne radi o teškoj povredi, zbog koje će dugo izostati sa terena. Naravno, nisam doktor, to su samo moja nadanja, pa ćemo sačekati konačnu dijagnozu.

Šteta zaista, jer je Miralem ušao u odličnu formu i ova povreda stiže u neugodan trenutak.

U telefonskom razgovoru mi je objasnio da ga jako boli i da hoda na štakama, ali rekao mi je da mora sačekati još dan, dva kako bi obavio detaljan pregled, nakon čega ce saznati težinu povrede i dužinu odsustvovanja sa terena.

Želim vjerovati da će nam se javiti da dobrim vijestima i da ćemo Mireta imati na raspolaganju.

VEZANI TEKST - Šta kaže struka: Miralem Pjanić izgubljen za Island i Slovačku?

Sačekat ćemo rezultate pregleda, a do tada se možemo samo nadati da povrede nije teška, ne samo zbog reprezentacije, već i zbog našeg Miralema - poručio je Hadžibegić.

Pjanić je danas doživio povredu zbog koje je napustio teren u 18. minuti meča 17. kola prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata na gostovanju njegovog Al Sharjaha kod Khorfakkana. Veznjak Zmajeva pokušao je zaustaviti loptu, ispružio je nogu, a odmah je osjetio bol i ostao ležati na terenu.

Previjao se od bolova, a uhvatio se za zadnju ložu lijeve noge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.