open-navfaktor-logo
search
Izbori u Crnoj Gori
Faktor u štabu Mila Đukanovića: Ostvarili smo planirano, imamo ozbiljnu prednost pred drugi krug
Milo Đukanović, aktuelni šef države i Demokratske partije socijalista (DPS), pobjednik je prvog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. On će se u drugom krugu ogledati sa Jakovom Milatovićem, kandidatom Pokreta Evropa sad (PES).
19.03.2023. u 22:49
get url
text

- Crna Gora je potvrdila dobar demokratski kapacitet. Izbori su protekli u mirnoj atmosferi, ljudi su mogli da izraze svoju volju. To nas sve raduje jer vjerujemo da se ostvaruje ono što artikuliramo kroz svoju politiku - rekao je Đukanović te se zahvalio građanima i svim protivkandidatima.

VEZANI TEKST - Izbori za predsjednika Crne Gore: Milo Đukanović i Jakov Milatović idu u drugi krug

On je istakao da su građani iskazali svoju volju te podijelio svoja očekivanja za drugi krug.

- Ostvarili smo što smo planirali. Ostvario sam 36 posto glasova, nešto više od 120 hiljada glasova. Imamo ozbiljnu prednost u odnosu na kandidata s kojim ću se takmičiti s drugom krugu. Znamo gdje su džepovi naše podrške u drugom krugu i radit ćemo na njihovom aktiviranju i našem trijumfu. Težili smo da se Crna Gora zadrži stabilno na evropskom putu - rekao je Đukanović.

Kandidati na izborima pored Đukanovića i Milatovića bili su i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, čelnik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i influenser Jovan Radulović Jodžir.

Drugi krug predsjedničkih izbora će se održati održati za 14 dana, odnosno 2. aprila.

{$galerijaFotografija}

Milo Đukanović, 19.03.2023.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.