open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Faktor saznaje: Zastupnički dom Parlamenta BiH u četvrtak o imenovanju Tegeltije
Na sjednici Zastupničkog doma, koja bi se trebala održati u četvrtak, će biti imenovane i stalne komisije Zastupničkog doma, ćime će u potpunosti biti deblokiran rad ovog doma državne zakonodavne vlasti
02.12.2019. u 16:49
get url
text

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj bi se trebalo potvrditi imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH, trebala bi biti održana u četvrtak.

Potvrdio je to u razgovoru za Faktor predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić. Sjednica Kolegija Zastupničkog doma, na kojoj će se definitivno utvrditi datum održavanja sjednice, bit će održana u utorak.

Na sjednici Zastupničkog doma, koja bi se trebala održati u četvrtak, će biti imenovane i stalne komisije Zastupničkog doma, ćime će u potpunosti biti deblokiran rad ovog doma državne zakonodavne vlasti.

Komisija za pripremu izbora Viijeća ministara BiH je, podsjećanja radi, 26. novembra dala preporuku Zastupničkom domu da potvrdi Tegeltijino imenovanje za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Prethodno je Tegeltijino imenovanje prihvatilo Predsjedništvo BiH, a na istoj sjednici je usvojen Program reformi BiH, dokument koji će posredstvom Misije BiH u NATO-u biti dostavljen u Brisel dan nakon potvrđivanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.