open-navfaktor-logo
search
Drugi po redu
Faktor saznaje: U TK urađen još jedan test na koronavirus
U Tuzlanskom kantonu, nakon vozača autobusa iz Tuzle testiranog prošle sedmice, uzet je uzorak još jedne osobe zbog sumnje na koronavirus, saznaje Faktor.
02.03.2020. u 20:29
get url
text

- Do sada su urađena dva testa. Oba su negativna, a testirane osobe su epidemiološki povezane s Italijeom - potvrdila je za Faktor ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana čolić.

Odakle je pacijent kome je urađen drugi test ministrica nije željela precizirati, ali je najvažnije da je test negativan, tako da epidemiološka situacija u Tk nije promijenjena.

Podsjećamo, vozač autobusa firme Transturist boravio je na području Vencije, pretprošle sedmice, od petka do nedjelje. On se prošle srijede javio na Univerzitetski-klinički centar Tuzla, a kada je utvrđeno da ima upalu grla, uirađeno je testiranje na koronavirus i test je bio negativan.

- Sve osobe koje u su u posljednih sedam dana putovale u zemlje u kojima je prisutan koronavirus, trebaju se javiti u svoje domove zdravlja gdje će dobiti uputstva za za ponašanje - rekla je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.