open-navfaktor-logo
search
Prvi dan
Faktor saznaje: Samo što je imenovan, Selimović "pretumbao" čelne ljude MUP-a KS
Zbog čega je Selimović odmah po preuzimanju dužnosti krenuo u "tumbanje" i čemu tolika žurba da to uradi prvi dan na dužnosti zasad nije poznato
14.08.2019. u 22:24
get url
text

Tek što je imenovan na tu funkciju, novi komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović krenuo je u reorganizaciju unutar Uprave policije MUP-a KS.

Kako saznaje Faktor iz dobro obaviještenih izvora bliskih MUP-u KS, samo što je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg v. d. komesara Milorada Bašića i Selimovića, novoimenovani komesar je krenuo sa "tumbanjem" kadrova.

Ekspresno je formirana komisija, te su izvršene rokade na čelnim pozicijama unutar MUP-a KS.

Tako je, kako saznajemo, Mevludina Halilovića, sa mjesta šefa Ureda komesara, Selimović premjestio na mjesto načelnika PU Ilidža, a na Halilovićevo mjesto postavljen je Mustafa Bešić, dosadašnji načelnik PU Novo Sarajevo.

Vahida Ćosića sa mjesta načelnika Sektora uniformisane policije Selimović je prebacio na mjesto načelnika PU Ilijaš, a na njegovo mjesto je postavio Džafera Hrvata.

Milorad Bašić ostao je na mjestu načelnika Krim-policije.

Ivicu Buzuka, dosadašnjeg načelnika Odsjeka za krvne i seksualne delikte, Selimović je postavio na mjesto načelnika PU Novo Sarajevo, dok je Nusad Ajanović iz Ilijaša prebačen za načelnika PU Hadžići.

Nezvanično saznajemo i da Mevludin Halilović nije dao saglasnost da bude premješten s obzirom na to da je na godišnjem odmoru, a prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji ukoliko se dvaput u jednoj godini vrši premještanje policijskog službenika, mora se imati njegova pismena saglasnost.

Isti slučaj je i sa Vahidom Ćosićem, ali je on, također nezvanično, dao pismenu saglasnost. 

Zbog čega je Selimović odmah po preuzimanju dužnosti krenuo u "tumbanje" i čemu tolika žurba da to uradi prvi dan na dužnosti zasad nije poznato

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.