open-navfaktor-logo
search
Nova koalicija
Faktor saznaje: Prikupljeni potpisi za smjenu Vlade Kantona Sarajevo
Pored potpisa za smjenu Vlade KS, prikupljeno je 16 od ukupno 28 zastupničkih potpisa u Klubu Bošnjaka za smjenu aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića
17.12.2019. u 13:14
get url
text

Osamnaest zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) su, saznaje Faktor, stavilli svoje potpise na inicijativu za smjenu aktuelnog saziva Vlade KS.

Inicijativu su potpisali zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i BOSS-a. Jedini potpis koji je izostao je onaj zastupnice SBB-a Jasne Duraković, koja se nalazi na putu.

Pored potpisa za smjenu Vlade KS, prikupljeno je 16 od ukupno 28 zastupničkih potpisa u Klubu Bošnjaka za smjenu aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića.

Predsjednici SDA Bakir Izetbegović, DF-a Željko Komšić i SBB-a Fahrudin Radončić su, podsjećanja radi, u petak potpisali Sporazum o formiranju vlasti na svim nivoima, što je uključivalo i rekonstrukciju Vlade KS.

U skladu sa tim Sporazumom, SDA-u će u novoj kantonalnoj vlasti pripasti pozicija predsjedavajućeg Skupštine KS i sedam ministarstava, SBB će imati tri ministarstva, a DF dva. Premijer će biti Mario Nenadić. 

VEZANI TEKST - Otkrivamo sadržaj Sporazuma lidera SDA, DF-a i SBB-a: Detaljna raspodjela pozicija na svim nivoima

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.