Subota, 25.01.2020.
h

Faktor saznaje: Predsjednici stranaka Saveza za promjene odbili Čovićev poziv na sastanak

Iako im je upućen poziv, lideri stranaka Saveza za promjene, saznaje Faktor, neće prisustvovati sastanku kojeg je za sutra sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Sastanku bi, prema još uvijek nepotvrđenim najavama, trebali prisustvovati članovi Predsjedništva BiH te predsjednici SNSD-a i SBB-a, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić.

S druge strane, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, predsjednik PDP-a Branislav Borenović i predsjednik NDP-a Dragan Čavić odbili su Čovićev poziv. Prema našim saznanjima, predsjednici pomenutih stranaka su sastanak ocijenili kao gubljenje vremena, prije svega zbog prisustva Milorada Dodika, koji se u dosadašnjem periodu pokazao kao glavni remetilački faktor u postizanju bilo kakvog političkog kompromisa, kako na nivou Republike Srpske, tako i na državnom nivou.

Sutra bi se u Mostaru trebalo razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji te o mogućnostima iznalaska rješenja za probleme sa kojima se suočava BiH.

- Radni ručak koji organiziram je priprema za seriju sastanaka koji će uslijediti najesen – kazao je Čović danas novinarima u Sarajevu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh