open-navfaktor-logo
search
Pripreme na Ilidži
Faktor saznaje: Pozitivna još dva reprezentativca, odgođen trening rukometnih Zmajeva
Ni činjenica da je selektor Bilal Šuman za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poslao pozive za 35 igrača neće olakšati situaciju u kojoj se nalazi rukometna reprezentacija naše zemlje, a koja je sve osim naivna.
02.11.2020. u 20:33
get url
text

Koronavirus je u velikoj mjeri, što zbog pozitivnih testova, što zbog samoizolacije, Šumanu skoro pa onemogućio bilo kakvu mogućnost izbora igrača kada je riječ o utakmicama s Njemačkom i Austrijom.

Za susrete koji bi se trebali igrati 5. i 8. novembra selektor najboljih rukometaša skoro da nema ljevaka u ekipi, a iz Rukometnog saveza su, prema pisanju portala SCsport.ba zatražili odgodu susreta prvog i drugog kola kvaliikacija.

Kako je danas saopćio RSBiH na pripreme bh. selekcije na Ilidžu je stiglo 14 rukometaša. No, kako Faktor nezvanično saznaje dvojica reprezentativaca su pozitivna na COVID-19, dok su još dvojica u izolaciji, zbog čega je selektor odgodio večerašnji trening, a jedan dio igrača odradio je trening u teretani.

Ove informacije nisu nimalo obrahrujuće, jer su Šumanove prilike za bilo kakvu taktiku i kombinatoriku svedene na minimum.

Iz RSBiH nisu bili željeli govoriti na temu moguće odgode utakmice, ali saznali smo, također nezvanično, da su u RSBiH spremi na odgodu iako bi u tom slučaju propale avionske karte za put u Njemačku, a dobro znamo da finansijska situacija u Savezu odavno nije idealna. 

Ipak, posljednju riječ o odigravanju susreta u Dusseldorfu i Bugojnu dat će EHF.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.