open-navfaktor-logo
search
Prijedlozi iz SDA
Faktor saznaje: Ovo su imena kandidata za novog premijera Tuzlanskog kantona
Općinske i gradske organizacije Stranke demokratske akcije (SDA) uputile su svoje prijedloge mandatara za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona (TK), nezvanično saznaje Faktor.
13.12.2022. u 15:29
get url
text
Odluku donosi Izvršni odbor SDA
Odluku donosi Izvršni odbor SDA

Izvršni odbor SDA TK, kako nezvanično saznajemo, trebao je zasjedati jučer, ali je sjednica odložena, pa će se o kandidatima najvjerovatnije raspravljati za desetak dana, kada ovo stranačko tijelo bude davalo svoj sud o kantonalnom budžetu za narednu godinu.

SDA iz Lukavca predložila je da svoj posao na čelu Vlade TK nastavi aktuelni premijer Irfan Halilagić, čija je Vlada za sedam mjeseci djelovanja do Općih izbora ove godine, ispunila svih 18 zacrtanih mjera.

Gradski odbor SDA Živinice ima dva kandidata, jedan je Asim Aljić, bivši načelnik Živinica, a drugi Began Muhić, generalni konzul Bosne i Hercegovine u Republici Njemačkoj.

Općinski odbor SDA Banovići predložio je da mandatarka za sastav nove Vlade TK bude Senada Dizdarević, ministrica pravosuđa i uprave u aktuelnoj Vladi TK.

SDA iz Gradačca za mandatara je predložila Hajrudina Mehanovića, koji trenutno obavlja funkciju kantonalnog ministra unutrašnjih poslova, dok je stranački odbor iz Srebrenika predložio Rijada Joldića, koji trenutno obavlja funkciju predsjednika Komisija za koncesije TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.