open-navfaktor-logo
search
Kandidat SD-a
Faktor saznaje: Evo ko će biti novi direktor UKC-a Tuzla
Prema raspodjeli funkcija nakon formiranja vlasti u TK, direktora UKC-a trebaju imenovati Socijaldemokrate BiH, nova stranka nastala od članova SDP-a nezadovoljnih politikom Centrale partije u Sarajevu
06.11.2019. u 12:55
get url
text

Kandidat Socijaldemokrata BiH za direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla je dr. Vahid Jusufović, potvrdio je za Faktor predsjednik ove stranke Enver Bijedić. Izvještaj o radu UKC-a Tuzla za prošlu godinu nisu usvojile Vlada i Skupština TK, a ubrzo nakon toga imenovan je i novi Upravni odbor najveće medicinske ustanove u ovom dijelu BiH.

Da će UKC dobiti novog direktora potvrdio je danas i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović.

- UKC će dobiti novog direktora vrlo brzo i već znamo ko će to biti. To će biti vršilac dužnosti, a vrlo skoro ćemo to obznaniti - rekao je danas Tulumović.

Prema raspodjeli funkcija nakon formiranja vlasti u TK, direktora UKC-a trebaju imenovati Socijaldemokrate BiH, nova stranka nastala od članova SDP-a nezadovoljnih politikom Centrale partije u Sarajevu.

Na čelu novoimenovanog Upravnog odbora UKC-a su: Džavid Habibović kao predsjednik, te članovi Hajrudin Kačar, Muhamed Ibrahimović, Bahrudin Hadžiefendić, Enes Gušić, Harun Avdagić i Sadik Omerović.

Dr. Vahid Jusufović ranije je obavljao funkciju načelnika Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla, a na Medicinskom fakultetu u Tuzli, u zvanju vanrednog profesora, predaje oftamologiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.