open-navfaktor-logo
search
Krizni štab FBiH
Fahrudin Solak: Ovakav način ponašanja građana nije dobar, naredne mjere bit će još restriktivnije
Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak na današnjoj press konferenciji istakao je da nemali broj građana u Federaciji BiH ne poštuje restriktivne mjere, posebno kada je u pitanju još aktuelni vikend.  
12.04.2020. u 19:08
get url
text

- Sve je pod kontrolom i svi granični prijelazi funkcionišu neometano. Ulazak u BiH je neometan u sve što se provodi u tim slučajevima. Šatori, hrana, piće, struja, kreveti... Sve je u redu i nema zastoja. Pokušavamo da ljudi što manje ostaju u tim trijažnim prostorima.

Dobra je koordinacija sa MUP-ovima Kantona kako bismo uspješno vršili transport sugrađana i možemo reći da je danas situacija puno bolja nego jučer - rekao je Solak komentarišući situaciju na granici BiH, gdje se na poseban način tretiraju građani BiH koji se vraćaju kući.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite je kazao da građani BiH ne poštuju mjere koje je FŠCZ tražio, te kako postoji mogućnost uvođenja mjera koje će biti još restriktivnije.

- Ovakav način ponašanja nije dobar - sjedenje u grupama, na izletištima...Svima je nama dosta sjedenja u kući, ali moramo se ponašati u skladu s preporukama.

Bojim se da će sljedeće mjere biti znatno restriktivnije, zato molim građane da ne rade ono što su radili preko vikenda.

To nije dobro za njihovo zdravlje ni za zdravlje svih nas. Sjedenja na izletištima i šetnje - to smo vidjeli danas. Molimo građane da ovakvo ponašanje više ne praktikuju.

Policija će morati biti mnogo restriktivnija u narednom periodu ako želimo da se rješavamo problema koronavirusa. Nadam se da ćemo od ponedjeljka imati drugačije ponašanje - kazao je Solak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.