Presudom je, kako su saopćili iz SBB-a, utvrđeno da je Radončić pretrpio povredu ugleda, časti i prava ličnosti "zbog neosnovanog lišenja slobode u montiranom krivičnom postupku", koji je protiv njega vođen tri godine i okončan pravosnažnom oslobađajućom presudom u oktobru 2018. godine

Radončiću je, kako se između ostalog navodi u saopćenju, povrijeđena čast i ugled zbog određivanja mjere pritvora u trajanju od 66 dana, te mjera zabrane, jer se radi o poslovnom čovjeku i političaru. 

Osim navedenog, tužena Bosna i Hercegovina obavezana je da Radončiću naknadi i troškove postupka u iznosu od 4.487,20 KM.

Iz SBB-a su saopćili i "vijesti iz budućnosti", pa tako Radončiću predviđaju krivični postupak. Naime, u saopćenju te stranke se navodi 2029. godina.

- Radončiću su i 2029. godine, u krivičnom postupku koji je okončan pravosnažnom oslobađajućom presudom, dodijeljeni troškovi u ukupnom iznosu od 24.025,95 KM. Sva dobijena finansijska sredstva, odnosno ukupno 55.513,15 KM, Radončić će donirati u humanitarne svrhe, kao što je to činio i u svim slučajevima dobivanja naknade štete zbog klevete - stoji u saopćenju uz najave tužbi protiv medija. 

- Nakon uspostavljanja ovog pravnog standarda, očekuje se da će Radončić tražiti višemilionske iznose od pojedinih medija koji su potpuno nezakonito objavljivali čak i falsificirane transkripte njegovih razgovora, kako bi i njemu i kompaniji nanijeli što više ekonomskih šteta - saopćio je SBB.