open-navfaktor-logo
search
Novi pad aplikacija
Facebook opet ima problema, i opet su se izvinili
Facebook je poslijepodne objavio da ponovo postoje problemi s njegovim uslugama, nekoliko dana nakon pada WhatsApp-a, Instagrama i Facebooka koji je trajao oko šest sati.
08.10.2021. u 22:24
get url
text

- Svjesni smo da neki ljudi imaju problema s pristupom našim aplikacijama i proizvodima. Radimo na tome da se stvari što prije vrate u normalu i izvinjavamo se zbog neugodnosti - navela je kompanija.

VEZANI TEKST - Evo šta kažu iz Facebooka nakon šestosatnog "pada"

Čini se da trenutni problemi posebno utječu na platformu za razmjenu fotografija i video zapisa Instagram, piše BBC.

Downdector, platforma koja nadzire rušenje web stranica širom svijeta, otkrila je da je 17.273 izvještaja o prekidima poslano na Instagram tokom večeri.

Prema Downdetectoru, 58 posto prijava potječe iz Instagrama, dok su problemi s serverom činili 23 posto prijavljenih problema.

Instagram je na Twitteru objavio poruku kao odgovor na prekid rada. U poruci je podijelio emotikon tužnog lica i rekao da radi na rješavanju problema.

I Facebook je očigledno pao mnogim korisnicima, jer je Downdetector primio 954 izvještaja od korisnika. U sličnom slučaju, korisnici Facebook Messengera također su imali problema jer je zaprimljeno 765 izvještaja, prenosi Unilad.

U ponedjeljak je Facebook, koji je vlasnik WhatsAppa i Instagrama, okrivio interni tehnički problem za veliki prekid koji nije utjecao samo na usluge kompanije, već i na radne propusnice i e-poštu zaposlenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.