open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Splitu
Facebook joj pun fotografija sa alkoholom: Ovo je žena koja je pregazila djevojku iz Čapljine
Na profilu na društvenim mrežama Ivana Tena Gotovac često je objavljivala fotografije sa alkoholnim pićima
24.10.2018. u 22:53
get url
text

Pijana žena koja je sinoć u Splitu automobilom prošla kroz crveno svjetlo i prekinula jedan mladi život, a potom pobjegla s mjesta nesreće, vozila je bez vozačke dozvole odnosno pod važećom sudskom zabranom upravljanja motornim vozilom zbog ranije vožnje u pijanom stanju.

U saobraćajnoj nesreći poginula je mlada studentica Marija Ćorić iz Čapljine, a zbog sumnje da ju je pregazila uhapšena je Ivana Tena Gotovac (38), zaposlenicu na HAC-ovim naplatnim kućicama i predstavnica Nezavisnog cestarskog sindikata.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, Ivani Teni Gotovac ovo nije prvi put da je vozila pod utjecajem alkohola. Ovu tragediju, u kojoj je život izgubila djevojka koja je prije samo nekoliko mjeseci u svom rodnom gradu nagrađena kao jedna od najboljih gimnazijalki, Karlovčanka je izazvala sa 1,10 promila alkohola u krvi, koliko joj je izmjereno nekoliko sati nakon nesreće kada je policija pronašla.

Zabranu upravljanja automobilima izrekao joj je u ljeto ove godine Prekršajni sud u Sinju, a dvomjesečnu zabranu imala je i 2015. godine.

Tada je bila uhapšena sa 1,10 promila alkohola u krvi, a na sudu se pravdala da je bila na rođendanu i da je malo popila. Zbog vožnje u pijanom stanju kažnjavala je i karlovačka policija.

Svoju sklonost alkoholu Ivana Tena Gotovac uopće ne krije, a njen profil na društvenim mrežama pun je fotografija sa alkoholnim pićima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.