open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Facebook, Instagram i WhatsApp proradili, iz Facebooka objasnili šta se desilo
Problemi na popularnim socijalnim mrežama počeli su u srijedu popodne po centralnoevrpskom vremenu, a otklonjeni su tek tokom noći
04.07.2019. u 08:01
get url
text

Ljubitelji društvenih mreža jučer su bili uskraćeni za dio usluga koje pružaju Facebook, Instagram i WhatsApp, koji satima nisu funkcionisali širom zemaljske kugle.

Problemi na popularnim socijalnim mrežama počeli su u srijedu popodne po centralnoevrpskom vremenu, a otklonjeni su tek tokom noći.

Probleme su osjetili i korisnici društvenih mreža u Bosni i Hercegovini.

- Ranije danas neki su ljudi i kompanije imali problema s učitavanjem ili slanjem fotografija, videozapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama - rekao je Facebookov PR za CNN Business, te dodao kako je problem riješen.

- Tokom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava upload ili slanje fotografija i videozapisa - izjavio je glasnogovornik.

Iako se svim mrežama moglo pristupiti, nisu se mogle učitati fotografije. Konkretno, na Facebooku se nije učitavao velik postotak fotografija i videa, a poteškoće su se javljale i pri objavi novog sadržaja. Slično je i na Instagramu, dok je kod WhatsAppa bilo otežano slanje i primanje datoteka, bilo da se radi o fotografijama, videima ili nečem trećem.

Navečer su se problemi pojavili i na Twitteru, a na "plavoj ptičici" problem su bile poruke i obavještenja.

Facebook se još ranije oglasio putem svoje stranice na Twitteru. Kažu kako su svjesni da neki korisnici imaju problema sa slanjem fotografija, videa i drugih datoteka. Uputili su izvinjenje i kazali kako rade na rješavanju problema. No nisu otkrili u čemu je problem niti su ga do kasnih noćnih sati riješili.

Prema stranici Downdetector, vidljivo je da su u 22 sata problemi i dalje bili prisutni šiljem svijeta, ništa manji nego nekoliko sati ranije.

Problemi s Facebookom naviše su se osjetili u Zapadnaoj Evropi,  a ovo je bio drugi veliki pad Facebooka u 2019. godini. Tokom prethodnog problemi su trajali skoro 24 sata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.