Facebook blokirao Karamatića: Prijavila me cyber džihadija

objavljeno: 04.02.2018. u 19:29

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić požalio se kako nekoliko dana nije mogao objavljivati statuse na svom Facebooku zbog toga što je ova društvena mreža blokirala njegov profil.

- Par dana nisam bio u mogućnosti objavljivati, kao niti odgovarati na poruke budući su me Cyber džihadlije iz germanskih i skandinavskih zemalja "izreportale" Marku Zuckerbergu. Fascinantan mi je taj mentalni sklop ljudi koji misle kako ću promijeniti mišljenje, kako će BiH postati građanska zemlja sa blagim primjesama šerijata, kako će cvjetati cvijeće i ptičice pjevati ukoliko mene blokiraju na Facebooku - naveo je Karamatić.

Karamatić je delegat u jednom od domova najvišeg organu zakonodavne vlasti BiH, odnosno u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Tamo je dospio zahvaljujući političkoj trgovini, a ne izbornim rezultatima. Na prošlim izborima za njega je glasalo tek 1.666 ljudi.

Poznat je po svojim nacionalističkim stavovima, a u nekoliko navrata otvoreno je prijetio obnavljanjem takozvane Herceg-Bosne ukoliko se nastavi navodna dominacija bošnjačkog naroda nad hrvatskim.

Karamatić je član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, na čijem čelu je lider HDZ-a BiH Dragan Čović. Javnost ga doživljava kao Čovićev megafon, jer zadužen je da izgovara ono što Čovic misli.

Kao političar, osim po uzaludnim pokušajima da bude duhovit, mogao bi ostati upamćen po tome kako je pokušao prevariti državu, tačnije Federaciju BiH za vojnu penziju.