open-navfaktor-logo
search
SP Egipat 2021
Evropljani vladaju svjetskim rukometom: Španci zakazali okršaj s Dancima, Šveđani bolji od Katara
Nakon olimpijskih i svjetskih prvaka Danaca plasman u polufinale 27. Svjetskog prvenstva izborili su i evropski prvaci Španci, koji su sa 31:26 nadigrali Norvešku.
27.01.2021. u 22:02
get url
text

Od prve minute vidjela se tečna igra i dobra realizacija Španaca.

U 21. minuti imali su pet golova prednost (13:8), a u prilog im je išla i činjenica da najopasniji norveški rukometaš Sander Sagosen nije bio u igri. Lijevi bek Norveške povrijedio se prilikom jednog pada na kuk, pa je posljednjih desetak minuta prvog poluvremena proveo van dvorane. Španci su na poluvrijeme otišli sa šest golova viška (21:16).

Sagosen je u nastavku pokušao stisnuti zube i zaigrati, no ubrzo je odustao, uz bolnu grimasu na njegovom licu.

Njegove kolege su u drugom poluvremenu tek u jednom navratu imale priliku da smanje rezultatski zaostatak na dva gola, što najbolje govori i način na koji je večeras igrala Španije na čijem golu je briljirao Corrales.

Evropski prvak je na kraju pobjedom 31:26 zakazao polufinalni okrašaj sa Danskom, što je i finale prije finala.

Švedska koja je desetkovana koronavirusom stigla na SP najlakše je osigurala plasman u polufinale.

Skandinavska selekcija je poslije prvih pola sata igre imala četiri gola prenosti protiv azijski prvaka (14:10), da bi ta prednost u nastavku u jednom dijelu iznosila i "plus 12" (25:13).

Šveđani su na kraju zasluženo slavili sa 35:23, i zakazali duel sa boljim iz duela Francuske i Mađarske, gdje se igraju produžeci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.