open-navfaktor-logo
search
Nutricionisti
Evo koju hranu voli srce
Nutricionisti i ljekari savjetuju da se što češće bijela riža zamjeni integralnom, a ne treba zaboraviti niti na svestrani ječam, zob, kvinoju koji se rijetko nađu na jelovnicima većine...
25.12.2022. u 12:32
get url
text

Cjelovite žitarice riznica su zdravlja koje snižavaju loš holesterol i blagotvorno djeluju na cjelokupan organizam. Saveznice su mršavljenja jer vam duže daju osjećaj sitosti, štite zdravlje probave, kao i srca te kardiovaskularnog sistema.

Neki primjeri nemasnog mesa koje je zdravo za srce uključuju pileća prsa, ribu i puretinu. Nemasno meso pomaže u održavanju mišićne mase, što je važno za ukupnu snagu. Također, imaju malo masti, što je dobro za srce. Povrće je izvrstan izvor hranjivih tvari, vitamina i minerala. Osim toga, prepuno je vlakana koja reguliraju probavni sustav i snižavaju kolesterol.

Veliki grčki matematičar Pitagora bijeli luk je nazivao "kraljem začina“, ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto. Bijeli luk sprečava starenje i začepljenje arterija, znatno smanjuje holesterol u krvi i vrlo je djelotvoran u borbi protiv srčanih bolesti. Osim toga snižava krvni pritisak i djelotvoran je lijek za uobičajene prehlade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.