open-navfaktor-logo
search
Građani nezadovoljni
Evo koje autobuske linije u Sarajevu bi Centrotrans trebao preuzeti od GRAS-a
Posljednjih mjeseci stanovnici Hadžića, Tarčina, Dobroševića i Rajlovca imaju dosta prigovora na autobuski saobraćaj GRAS-a, a na ovim linijama uskoro bi trebao voziti drugi prijevoznik.
09.02.2022. u 15:21
get url
text

Kako nezvanično saznaje Faktor, Centrotrans bi od GRAS-a trebao preuzeti šest autobuskih linija.

VEZANI TEKST - U Hadžićima autobus vozi "na pelet"

Autobusi Centrotransa tako bi trebali prevoziti putnike na sljedećim linijama: Željeznička stanica - Rajlovac, Željeznička stanica - Dobroševići, Stup - Dobroševići - Ahatovići, Stup – Dobroševići - Gornji Ahatovići, Ilidža – Hadžići i Ilidža – Tarčin – Vukovići.

- Nemamo nikakvu zvaničnu informaciju. Vlada Kantona Sarajevo je tražila od nas informaciju u vezi sa funkcionisanjem autobuskog saobraćaja na ovim linijama. Imali smo određenih problema zbog registracije 30 autobusa, ali i činjenice da nam je nekoliko puta obaran tender za kupovinu polovnih autobusa - rekli su za Faktor iz GRAS-a.

Kontaktirali smo i Safudina Čengića, generalnog direktora Centrotransa, koji nije odgovarao na pozive.

Ovu informaciju na neki način je potvrdio i premijer KS Edin Forto prilikom gostovanja u emisiji "Polis" na TVSA. On je na pitanje gledalaca zašto Vlada Kantona Sarajevo "zlostavlja" građane Hadžića, ne dozvoljavajući im da imaju normalan prijevoz, odgovorio sljedeće:

VEZANI TEKST - Fortina revolucija u prijevozu čeka toplije dane: Kad će stići trolejbusi, ne zna se

- U četvrtak na Vladi imamo tačku u kojoj se radi izvještaj o linijama javnog prijevoza. Ministar Šteta je najavio značajno pojačanje prijevoza na tim linijama. Žao mi je da su ovako teške riječi poput zlostavljanja, ali svaki građanin koji je nezadovoljan javnim prijevozom ima pravo da bude nezadovoljan. Revolucija, kako je ja zovem, u javnom prijevozu je počela i mi nećemo stati dok građanima ne padne više na pamet da nešto ovako kažu jer će napokon imati redovan i pouzdan javni prijevoz – rekao je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.