open-navfaktor-logo
search
PSBiH
Evo ko su predsjedavajući, zamjenici i članovi komisija Zastupničkog doma
Danas su konstituisane stalne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
05.12.2019. u 18:09
get url
text

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih, danas su konstituisane stalne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma PSBiH izabrana je zastupnica Alma Čolo. Za prvog zamjenika predsjedavajuće izabran je Nikola Lovrinović, a za drugog zamjenika zastupnik Obren Petrović. Članovi ove komisije su i Safet Softić, Nebojša Radmanović, Borjana Krišto, Nermin Nikšić, Dragan Mektić i Zlatan Begić.

Za predsjedavajućeg Komisije za spoljne poslove Zastupničkog doma PSBiH izabran je Safet Softić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Obren Petrović, a za drugu zamjenicu Darijana Filipović. Članovi ove Komisije su i Denis Zvizdić, Nenad Nešić, Saša Magazinović, Branislav Borenović, Dženan Đonlagić i Edita Đapo.

Za predsjedavajućeg Komisije za spoljnu trgovinu i carine Zastupničkog doma PSBiH izabran je Vojin Mitrović. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Mijo Matanović, a za drugog zamjenika Edin Mušić. Članovi ove komisije su i Šemsudin Mehmedović, Nenad Stevandić, Zukan Helez, Mirko Šarović, Enver Bijedić i Damir Arnaut.

Za predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet izabran je Predrag Kožul. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Dženan Đonlagić, a za drugog zamjenika Jakov Galić. Članovi ove komisije su i zastupnici Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Dragan Bogdanić, Nada Mladina, Mira Pekić i Mirjana Marinković-Lepić.

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije izabran je zastupnik Nenad Nešić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Nermin Mandra, a za drugog zamjenika Predrag Kožul. Članovi ove komisije su i zastupnici Edin Mušić, Staša Košarac, Branislav Borenović, Vlatko Glavaš, Mirsad Kukić i Predrag Kojović.

Za predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova izabran je Adil Osmanović. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je Snježana Novaković - Bursać, a za drugog zamjenika Vlatko Glavaš. Članovi ove komisije su i Nada Mladina, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić i Vojin Mitrović, saopćeno je iz PSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.