open-navfaktor-logo
search
Prognoze
Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Dnevne temperature danas će se kretati od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni, u Sarajevu oko 13
14.11.2019. u 08:17
get url
text
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a prije podne ponegdje u Bosni može biti slabe kiše ili rosulje.

Dnevne temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni, u Sarajevu oko 13. 

U petak umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu od osam do 13, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

Prvog dana vikenda također pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prijepodne. Jutarnja temperatura od osam do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 21 stepen.

U nedjelju prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne oblačno vrijeme. Poslijepodne i večernjim satima sa kišom u većini područja. Na zapadu i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme nastavlja se iduće sedmice. Kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.