U većem dijelu Bosne povremeno sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od minus dva do tri, na jugu od četiri do devet stepeni Celzijevih.

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici, minus 12 stepeni, dok je na Ivan-sedlu bilo minus pet stepeni.

Pogoršanje vremenskih prilika, praćeno slabijim padavinama i nižim temperaturama zraka, uvjetuje lošiju biometeorološku prognozu. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, u vezi s njihovim bolestima. Veći sadržaj vlage u zraku dodatno će pojačati osjet hladnoće. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U subotu će u Bosni biti oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini oblačno prijepodne. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i dva, na jugu zemlje od pet do devet stepeni.

U nedjelju će biti oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni prijepodne lokalno će padati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i dva, na jugu od pet do osam stepeni Celzijevih.