open-navfaktor-logo
search
Dotakao se i Milanovića
Europarlamentarac Tonin Picula: Kada se radi o BiH, uvijek sam bio na pravoj strani historije
Nakon što je američka administracija proširila sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zbog umiješanosti u korupciju i podrivanja temelja države BiH, o ovome se intenzivno raspravlja i među članicama Evropske Unije.
29.01.2022. u 18:49
get url
text

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je ranije da će smatrati izdajnikom onoga ko iz Hrvatske bude glasao za sankcije Miloradu Dodiku.

- Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Evropskom vijeću. Dodik nije etnonacionalist, nije šovinist, ne širi etničku mržnju - poručio je prije nekoliko dana predsjednik Hrvatske.

Ovakve izjave Milanovića komentirao je evropski parlamentarac Tonino Picula, te je poručio "da nema vremena da se bavi ovim besmislicama".

- Spremam se na put u Ukrajinu kao dio delegacije Evropskog Parlamenta. Posjetiti ću ne samo Kijev nego i Marijapol, luku na samoj crti razgraničenja. Dakle, osjetljiva misija u vrijeme ozbiljne krize. Zato se nemam vremena baviti besmislenim optužbama. Kada se radi o BiH, uvijek sam bio na pravoj strani historije. Tako će i ostati - poručio je Picula u izjavi za Deutsche Welle.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.