open-navfaktor-logo
search
Rast prodaje
Euro - Metali Doboj Jug okončali 2021. sa rekordnih 84 miliona KM prihoda
Kompanija Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug, kćerka kompanije Hifa - Oil, te lider na tržištu metala u 2021. godini realizirala je rekordan prihod od 84 miliona maraka, što predstavlja rast prometa od 77 posto u odnosu na rezultate iz 2020. godine.
28.01.2022. u 09:18
get url
text
Euro - Metali
Euro - Metali

Rast prometa rezultat je najvećim dijelom rasta prosječne prodajne cijene čelika u odnosu na prethodnu godinu, ali je ostvaren i značajan rast prodaje u količinskom smislu. Protekla godina je nosila mnoga poslovna iskušenja sa sobom. Povrh poteškoća s kojima se kompanija susrela kao što su rast cijena, nestašica materijala, kašnjenja u isporuci roba, te brojnih oscilacija na globalnom tržištu, ali i izazovima u poslovanju izazvanih pandemijom COVID-19, Euro – Metali su povećali broj zaposlenih za 15 posto, nastavili investicijski ciklus ulaganja u tehnički odjel (Steel service centar), te registrovali kćerke kompanije u susjednim državama sa značajnim skladišnim kapacitetima, a sve u cilju osiguranja adekvatne isporuke roba i najzahtjevnijim kupcima na tržištu. 

Pripreme za ulazak na tržište Hrvatske i Crne Gore

Kompanija Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug u 2022. godini svoje poslovanje širi na susjedne Hrvatsku i Crnu Goru. Prisustvo kompanije svojim skladišnim, logističkim i kadrovskim kapacitetima na tri tržišta regije daje dodatnu snagu u mogućnosti snabdijevanja najzahtjevnijih kupaca, brzinu isporuke kao i dodatnu konkurentsku prednost. Euro – Metali Zagreb, i Euro – Metali Crna Gora nudit će asortiman cijevi, limova, punih čelika, nosača, profila i specijalniih čelika kao standardnog asortimana unutar kompanije.

- Ulazak na tržište Hrvatske i Crne Gore sa vlastitim lagerom je novi iskorak u poslovanju, a u skladu sa našom vizijom regionalnog širenja. Ovo je definitivno najveći i najsnabdjeveniji lager čelika na tržištu Crne Gore, dok od kompanije Euro Metali u Hrvatskoj, koja također raspolaže velikim skladišnim kapacitetima, očekujemo izvrsne rezultate - kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug.

Euro – Metali – više od metala.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.