open-navfaktor-logo
search
Taekwondo kluba Šampion
Esma Bahtanović i Aylin Šarotić prvakinje Balkana
Takmičari Taekwondo kluba Šampion osvojili su deset medalja na Balkanskom prvenstvu koje je održano proteklog vikenda u Albaniji.
07.12.2022. u 13:17
get url
text

Svi klubovi iz Bosne i Hercegovine su nastupali kao reprezentacija BiH. U sklopu reprezentacije naše zemlje, ekipu TK Šampion je predstavljalo 14 takmičara u svim kategorijama i osvojili su deset medalja.

Zlatne medalje i titulu prvaka Balkana osvojili su Esma Bahtanović, koja je u četiri odlične borbe pokazala dominaciju u svojoj kategoriji i Aylin Šarotić u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Osvajači srebrenih medalja su: Eman Sarić, Hamza Bahtanović, Afan Demirović i Eman Čavalić, dok su bronzane medalje osvojili: Ahmed Dizdar, Lamija Dizdar, Damir Gačanin i Hanadi Šarotić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je osvojila prvo mjesto ekipno i postala ekipni prvak Balkana.

- Izuzetan nastup članova našeg A tima, šest finala, dvije zlatne medalje, jako smo ponosni na to. U ostalim finalima je svima veoma malo falilo do zlatnog odličija, ali je ponekad potrebno i malo sportske sreće.

Jako smo ponosni na rezultat koji smo pokazali u ovoj godini, nakon osvajanja prvog ekipnog mjesta na BiH Open E2 turniru, koji je ujedno i svjetski bodovni turnir, te potvrdili kvalitet i ostvarili odlične rezultate na Balkanskom prvenstvu. Ponosni smo na sve učinjeno u ovoj godini, zahvaljujemo se roditeljima kluba na odličnoj suradnji i podršci. U narednom periodu imamo malu pauzu a onda nastavljamo sa jakim pripremama za narednu sezonu - poručili su su treneri Armin i Muhamed Gredić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.