open-navfaktor-logo
search
Radna večera
Escobar i Nelson se sastali s aktivistima: Ponovljena poruka da rata u BiH neće biti
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson upriličio je radnu večeru s članovima organizacije "East West Bridge" u Bosni i Hercegovini, kao i članovima organizacije "Mladi za mir", a povodom dolaska u Sarajevo zamjenika pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja State Departmenta Gabriela Escobara.
08.11.2021. u 08:49
get url
text

Tom prilikom diskutiralo se s članovima ovih organizacija o vizijama budućnosti BiH s akcentom na mlade u BiH i njihovu snažniju ulogu, te uključivanje u buduće pozitivne procese u BiH i regionu.

Ponovljena je poruka da rata u BiH neće biti i da se mladi posvete zajedničkoj svjetlijoj budućnosti, svom daljem obrazovanju i aktivnoj ulozi u izgradnji boljeg društva jednakih šansi i jednakih prava za sve građane u BiH.

Na radnoj večeri su bili prisutni Enna Zone Đonlić, Damjan Jugović, Filip Novaković, Daniel Eror i Robert Jovanović, koji su zahvalili Nelsonu i Escobaru na prilici za veoma sadržajan razgovor i diskusiju, poručili su iz EWB BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.