open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Esad Čollaku odgovorio Arminu Hodžiću na optužbe
Radi objektivnog informiranja šire javnosti po načelu da se čuje i druga strana koristim pravo  da odgovorim na monstruozne optužbe u otvorenom pismu
29.06.2019. u 10:35
get url
text

Esad Čollaku reagirao je na tekst objavljen na našem portalu 15. juna 2019. godine pod naslovom "Armin Hodžić pisao Tolnaueru: Pomozite da Čollakua izruče BiH gdje će mu suditi za zločine". 

Njegovo reagiranje prenosimo u cjelosti:

U skladu sa odredbama zakona o medijima zahtjevam objavu reagiranja na članka u Vašem portalu faktor.ba naslova Armin Hodžić pisao otvoreno pismo Tolnaueru: „Pomozite da Čollakua izruče BiH gdje će  mu suditi za zločine“.

Radi objektivnog informiranja šire javnosti po načelu da se čuje i druga strana koristim pravo  da odgovorim na monstruozne optužbe u otvorenom pismu  – Armina Hodžića Tolnaueru „Pomozite da Čollakua izruče BiH gdje će mu suduti za zločine“.

Ozbiljni portal ako ništa drugo ovakav naslov nikada ne bi koristio jer se postavlja pitanje kako u jednoj demokratskoj zemlji može predsjednik Savjeta za nacionalne manjine da pomogne da se Esad Čollaku izući BiH, pored za to nadležnih tijela države Hrvatske. Što drugo reći nego čisti promašaj još na samom početku objavljivanju otvorenog pisma.

Ali, kako je ovo “Otvoreno pismo”  napisano sa  puno laži, izmišljotina, insinuacija, mržnje, rekla-kazala, osijećam moralnu obvezu da odgovorim  argumentima koji u cijelni opovrgavaju sve navode iz pisma.

Želim na početku reći  Vama gospodo iz portala „Faktor ba“, i široj javnosti da u dužem razdoblju su  intezivirani napadi od strane jedne skupine pripadnika bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj koju predvodi gospodin Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, prema predstavnicima Albanske nacionalne manjine posebno zastupnice u Hrvatskom saboru g-đe Ermina Lekaj Prljaskaj i Esad Čollaku, predsjednika Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj. Nakana g. Armina Hodžića je očita on želi sebi stvoriti okruženje za dobijanje potpore radi izbora na zastupničko mjesto u hrvatskom saboru. Napadi na mene i gospođu zastupnicu Erminu Lekaj Prljaska, inicirani su i od visokih dužnosnika SDA u BiH, s nakanom da se denigrira rad Albanskih predstavnika u hrvatskoj. Ova kampanja ne vodi se samo u Hrvatskoj nego i u djelu tiskanih i digitalnih medija u BiH pod pokroviteljstvom SDA radi senzibiliziranja bošnjaka protiv Albanca što je dobro vidljivo u časopisu za politiku, društvo i kulturu “Stav”.

Ono što je skandalozno između ostalog u ovom „Otvorenom pismu“ jeste činjenica da je ono puno mržnje prema Albanskoj nacionalnoj manjini da prosto čovjek ne može vjerovati, samo jedan pasus: “ od Vas tražimo da preispitate djelovanje Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj koju vodi optuženik za ratne zloćine ( ničime dokaznao) i s moralne strane posve je neprihvatljivo financiranje ove udruge”. Dragi gospodine predsjedniče Bošnjačkog nacionalnog vijeća ne znam  profil Vašeg obrazovanja, ali ako niste pravnik dajte malo konsultirajte pravne stručnjake jer ovo što Vi predlažete osim Ustava, zakona, pozitivnih propisa i morala na koji se pozivate je izravno u suprotnosti i s zdravim razumom i kosi se sa funkcijom koju obnašate u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, jer opravdano se postavla pitanje kako možete tražiti kažnjavanje cijele jedne zajednice zbog jedne osobe bilo tko da je nešto potpuno nerazumno u XXI stoljeću.

Imajući u vidu histeriju i hajku koja je poduzeta prema meni i gospođi zastupnici Ermina Lekaj Prljaskaj radim na   prikupljanju potrebne dokumentacije  za sud (priprema za tužbu) protiv onih koju su pokušali na bezobziran načni naruše moj integritet kao jedne poštene i lojalne osobe prije svega države u kojoj živimi i za koju sam dao svoj skromni doprinos u Domovniskom ratu.

Nadalje, jedan veoma bitan dokaz koji dokazuje da se ja napadam bez ikakvih valjanih argumenata je  Uvjerenje Općinskog suda u Žepče Broj : 44 0 Kr 275 19 od 19.06.2019.godine, (izdane od MUP  ZDK PU ŽEPĆE), da se protiv mene pred sudovima u BiH nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica, a niti je izrečena osuđujuća presuda  za kazneno djelo sa propisanom kaznom zatvora do 5 (pet) godina ili novčanom kaznom kao glavnom kaznom.

Gore navedeno uvjerenje na najbolji način otkriva bezobrazluk svih onih koji me neutemeljno napadaju i okrivljuju.

Nemam nakanu da se upuštam u daljem opovrgavanju svih onih neutemeljenih optužbi ( jer sam to uradio u nekoliko navrata preko demantija u časopisu „Stav“ i Facebooku Unije), koje se meni stavljaju na teret a  čiju istinitost utvrđuju nadležna državna tijela zadužena za to a ne pojedinci ili skupine.

Moramo isto tako kazati da  ovo neželjeno stanje među Albancima i bošnjicima nismo mi inicirali i stvorili nego upravo  oni pojedinci i skupine kojima nije stalo do dobrih Albansko-bošnjačkih odnosa.

S poštovanjem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.