open-navfaktor-logo
search
SDP Brčko
Esad Atić poručio: Drugovi iz Sarajeva, ne znam šta vam smeta, dvije godine niste došli u Brčko
- Drugovi iz Sarajeva, ne znam šta vam smeta, dvije godine niste došli u Brčko – kaže Esad Atić, predsjednik SDP-a u Brčkom na kritike iz vodstva stranke. 
22.11.2020. u 19:30
get url
text

Nakon što su Stranka demokratske akcije (SDA), Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Socijaldemokratska partija (SDP) i zastupnik nacionalnih manjina Alija Denjagić dogovorili principe zajedničkog djelovanja, na Facebooku se oglasio predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović koji je napisao da predsjednik SDP-a u Brčkom nije imao saglasnost Glavnog odbora, a koliko je upoznat ni bilo kojeg drugog organa SDP-a, da potpiše bilo kakav sporazum o formiranju vlasti.

VEZANI TEKST - Magazinović: SDP Brčko nije imao saglasnost Glavnog odbora za koaliciju sa SDA i Strankom za BiH

- Mislim da je neozbiljno da se o ovim stvarima raspravlja putem društvenih mreža. Postoje organi, postoji partija i tu se razgovara i dogovara. Mi u Brčkom smo potpisali sporazum koji nije koalicioni, nego sporazum o zajedničkom djelovanju da se dođe do koalicije. Tu postoji još najmanje deset političkih subjekata, koji su značajni iz reda srpskog i hravtskog naroda. Tu su HDZ, SNSD, Socijalistička partija, HSP... Očito da drugovi u Sarajevu ne znaju šta je nadležnost glavnog odbora, a šta opštinske, odnosno disktriktne organizacije. Na današnjoj sjednici disktriktne organizacije donesena je odluka da se ide u taj proces. Naravno, kada se dođe do nivoa eventualno koalicionog sporazuma, tada ćemo u skladu sa statutom tražiti potrebna odobrenja – kaže Atić.

Prvi čovjek brčanskog SDP-a razočaran je odnosom drugova iz glavnog grada.

- Kampanja je prošla, niko me nije nazvao. Nakon izbora imamo jako loš rezultat. Sveli smo se na jednog poslanika i jedini izlaz je učestvovanje u vlasti koja je po prirodi uvijek blizu koncetraciona. Samo je jednom formirana vlast bez SDA. Govorim o lokalnim prilikama i o lokalnim interesima članstva i građana distrikta Brčko i to nas upućuje na na ovu saradnju. Znam da su ugašene mnoge organizacije SDP-a u Republici Srpskoj zahvaljujući ponašanju rukovodstva partije iz Sarajeva i izgleda da im je cilj da se ugasi i u Brčkom – zaključio je Atić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.