open-navfaktor-logo
search
Ništa od odlaska
Ermin Bičakčić objasnio zašto je ostao u Hoffenheimu
Zmaj je bio na meti HSV i Hannover, spominjao se i transfer u Trabzonsor, ali poslije kvalitetno odrađenih priprema iz TSG-a su poručili - Bičakčić treba ostati
01.09.2018. u 12:37
get url
text
Ermin Bičakčić Bayern - Hoffenheim 3:1

Iako se u njemačkim medijima pisalo da bi fudbalski reprezentativac BiH i defanzivac Hoffenheima Ermin Bičkčić mogao napustiti ovaj klub, to se na kraju nije desilo.

Iskusni stoper, koji može igrati i na poziciji beka, u najboljim je igračkim godinama, a u kratkom razgovoru za Bild objasnio je zašto je odlučio ostati u redovima tima iz Sinsheima.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine sjajno je započeo sezonu i prošle sedmice bio najbolji igrač na meču protiv Bayerna. Uprkos porazu od aktuelnih prvaka, Bičakčić je nagrađen mjestom u timu kola.

- Često smo razgovarali na temu mogućeg transfera. Sa ovim pitanjem zanimao se klub, ali i ja. I kod tih stvari se desi da čovjek s pomiješanim osjećajima uđe u novu sezonu - kazao je Bičakčić.

Zmaj je bio na meti HSV i Hannover, spominjao se i transfer u Trabzonsor, ali poslije kvalitetno odrađenih priprema iz TSG-a su poručili - Bičakčić treba ostati!

- Bilo mi je važno da sam dobio pozitivan odgovor od trenera i odgovornih u klubu, koji su poručili da me se ne žele odreći. Mislim da sam ih tako uvjerio da vide da zaslužujem mjesto na terenu - naglasio je bh. reprezentativac koji će ove sezone s Hoffenheimom igrati u Ligi prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.