open-navfaktor-logo
search
Samouvjereni golgeter
Ermedin Demirović, napadač Zmajeva: Ne plašim se konkurencije
Ermedin Demirović je još jedan od predvodnika mlađe generacije i u budućnosti bi trebao biti okosnica seniorske reprezentacije.
10.11.2020. u 16:12
get url
text
get url
text

Već ima iskustva kroz nastupe u mladoj selekciji, međutim biti dio najboljeg nacionalnog tima ipak je velika, čast ali i obaveza.

- Već jednom sam bio na okupljanju i evo sada sam drugi put tu. Nisam još imao priliku da igram, ali sam uvijek sanjao da ću jednog dana nastupati za A reprezentaciju. Za mene je to velika stvar i bit ću zadovoljan ako provedem i jedan minut na terenu - kaže Demirović.

Kada poredi atmosferu u U-21 i A selekciji, ovaj mladi napadač ističe:

- U mladoj selekciji smo uglavnom svi vršnjaci i razmišljamo da jednog dana budemo dio A tima. Možda smo malo opušteniji dok je ovdje ipak ozbiljnija atmosfera. Neću reći da smo tamo bili neozbiljni, međutim ovdje sam među najmlađima i naše je da budemo mirni, dobro radimo i upijamo sve savjete koje dobijemo bilo od stručnog štaba ili starijih igrača.

Nakon mlade reprezentacije, ono što posebno raduje Ermedina Demirovića jeste prilika da ponovo igra sa Amerom Gojakom.

- Mi smo bili cimeri, dobro se slažemo i da sam birao s kim bih da igram iz U-21, to bi bio upravo Gojak.

Konkurencije se ne plaši jer smatra da mu to može pomoći u građenju njegovog fudbalskog puta.

- Nikad se nisam plašio konkurencije. Normalno je da imam veliki respekt prema svima, znam da sam ja mlađi ovdje i da se trebam dokazivati. Poštujem sve igrače ali i sam od sebe očekujem puno. Prije svega da odigram dobro ako dobijem priliku protiv Irana i da se upišem u listu strijelaca. Bio bih presretan - zaključio je Demirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.