open-navfaktor-logo
search
Norveški napadač
Erling Haaland ipak nije "mašina", trener Borussije apelovao na FS Norveške
Trener Borussije Dortmund Marco Rose kazao je kako Erling Haaland ipak nije "mašina" i objavio njegov upozoravajući zdravstveni karton.
04.10.2021. u 17:40
get url
text

Norveški napadač je postigao 11 golova na startu ove sezone, no i "mašina za golove" očito ima svoje limite.

Haaland zbog povrede bedra nije nastupio u posljednja tri meča i vjerojatno će prekrižiti nastup za reprezentaciju Norveške u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Njegov klupski trener iskreno je otkrio njegovo stanje i kaže kako se njegov napadač još muči hodati uspravno. Nije igrao protiv Borussije M'gladbacha i Augsburga u Bundesligi, a propustio je u duel sa Sportingom u Ligi prvaka.

S druge strane, Norveška se bori za prvi nastup na velikom takmičenju od 2000. godine, ali izgleda da će morati pokušati pronaći snage da sasvlada Tursku i Crnu Goru bez Haalanda u sastavu.

- Nije moj posao nikome ugasiti nadu, ali mogu vam reći iskreno u kakvom je stanju. Već danima se nastoji vratiti na teren, želi igrati kad god može, međutim rekao mi je "ne mogu se kretati kako želim, ne mogu ni hodati" - otkrio je Marco Rose, trener BVB-a, te dodao:

- Razumijem Fudbalski savez Norveške, ali mislim da bi bilo dobro prekinuti nagađanja i zaustaviti glasine. On je čovjek, nije mašina. Ako ne može, ne može, moramo ga pustiti neka ozdravi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.