open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Erić i Bekrić junaci Plavih: Željo konačno slavio na Grbavici
Golom Samira Bekrića Željezničar je na Grbavici savladao Tuzla City rezultatom 1:0.
05.10.2020. u 21:52
get url
text

Posljednji susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odlučen je u 63. minuti, a Željo je konačno upisao pobjedu pred svojim navijačima, nakon dva vezana poraza bez postignutog gola.

Željo i Tuzla City odigrali su sjajan meč, naročito u prvih 45 minuta. Za potpuni spektakl u prvom poluvremenu nedostajali su samo golovi.

Željo se ispromašivao. Seriju je otvorio Lendrić u 14. minuti nakon centaršuta Bekrića, a Bekrić tri minute kasnije glavom pogađa stativu.

Potom je Maksimović uzvratio pokušajima u 27. i 28. minuti, ali mreže su mirovale.

Domaći tim je uzvratio preko Mujezinovića, čiji udarac u 29. minuti zaustavlja Muminović, a odmah u narednom napadu Kosorić glavom šutira tik pored gola.

{$galerijaFotografija}

Drugo poluvrijeme otvoreno je šansom gostiju, ali Filip Erić večeras je bio nesavladiv. U 48. minuti redom su pokušali Karjašević, Maksimović i Crnkić, a golman Plavih zaustavio je njihove udarce. Saveznik mu je bila i prečka, koju je uzdrmao Ramić.

I kako to obično u fudbalu biva, stigla je kazna. Željo je poveo u 63. minuti. Alispahić je gurnuo loptu u prazan prostor za Bekrića, a ovaj se našao oči u oči s Muminovićem i rutinski pogodio.

Tim Amara Osima od 79. minute igrao je s igračem manje. Stevanović je poslije oštrog starta nad Crnkićem dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Najbolju priliku za poravnanje gosti su imali pet minuta kasnije. Iz duela Crnkića i Erića, opet je kao pobjednik izašao čuvar mreže domaćih.

Željo ima 18 bodova, dva više od Tuzlaka koji imaju i dva meča više od sarajevskog premijerligaša.

FK Željezničar - FK Tuzla City, 05.10.2020.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.