open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan: Vrijeme je da inflacija u Turskoj ponovo bude smanjena na jednocifrenu brojku
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da je vrijeme da inflacija u toj zemlji ponovo bude smanjena na jednocifrenu brojku.
17.02.2022. u 12:30
get url
text

- Rasprava o kamatnim stopama značajno je smanjena, a devizni kurs se također stabilizirao. Sada je vrijeme da se inflacija ponovo smanji na jednocifrenu brojku - kazao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji "Zapošljavanje građana s invaliditetom u javne ustanove", održanoj u Kongresnom i kulturnom centru Bestepe u Ankari, glavnom gradu Turske.

Istakao je da vlasti u Turskoj čine ogromne napore u borbi protiv inflacije.

- Kao što smo razbili sve okove do sada, tako ćemo razbiti i odbaciti od naše zemlje okove kamate, tečajnog kursa i inflacije - rekao je Erdogan.

Također je poželio sve najbolje u radu za 2.927 osoba s invaliditetom koje će danas zvanično dobiti posao u javnim ustanovama. Ovim projektom će broj državnih službenika sa invaliditetom u javnom sektoru u Turskoj dostići 66 hiljada.

- Dokumentom o viziji za 2030. godinu, cilj nam je osigurati da naši građani s invaliditetom mogu iskoristiti svoj potencijal na najvišem nivou - rekao je Erdogan.

Podsjetio je da je u javnom sektoru u Turske bilo samo 5.777 državnih službenika sa invaliditetom kada je vladajuća Stranka pravde i razvoja (AK Parti) došla na vlast prije dvije decenije.

Istakao je da su u proteklom periodu zapošljavanjem u javne ustanove, osobama s invaliditetom omogućili da žive od svog rada te da i sami doprinose razvoju države i društvene zajednice.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.