open-navfaktor-logo
search
Poruke
Erdogan uputio čestitku muslimanima povodom nastupajućeg ramazana
Neka našoj naciji, islamskom svijetu i cijelom čovječanstvu bude sretan odabrani mjesec ramazan čiji početak je milost, sredina oprost, a kraj spas od džehenemske vatre, poručio je turski predsjednik
05.05.2019. u 17:10
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je čestitku svim muslimanima povodom nastupajućeg odabranog mjeseca ramazana, javlja Anadolu Agency (AA).

"Neka našoj naciji, islamskom svijetu i cijelom čovječanstvu bude sretan odabrani mjesec ramazan čiji početak je milost, sredina oprost, a kraj spas od džehennemske vatre", poručio je Erdogan na Twitteru.

Erdogan je također svim muslimanima poželio da im Gospodar usliša ramazanske molitve i da radosni i u jedinstvu dočekaju Ramazanski bajram.

Ramazan je deveti mjesec hidžretskog kalendara koji muslimani i muslimanke provode u postu od zore do zalaska sunca, nastojeći steći Božije zadovoljstvo, moralno pročišćenje i duhovnu snagu. 

Odabrani mjesec ramazan nastupa večeras s akšam-namazom, a, prema islamskom učenju, u ovom mjesecu nalazi se noć Lejletu-l-kadr u kojoj je ljudima počelo spuštanje Božije objave Kur'ana i noć Bedra, istorijskog događaja koji je snažno usmjerio istoriju islama.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.