Ponedjeljak, 25.05.2020.
h

Erdogan: U Evropskom parlamentu su plakali za PKK

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u turskom gradu Bitlisu kako su pojedinci u Evropskom parlamentu (EP) plakali za PKK, koju priznaju kao terorističku organizaciju, te im poručio kako će još mnogo plakati. 

- Pojedini u Evropskom parlamentu koji ne znaju šta rade i kuda se kreću, iako PKK priznaju kao terorističku organizaciju, plakali su u parlamentu držeći oko vrata krpe terorista. Plakat ćete još mnogo. Nećete ostvariti ništa što time što oko vrata nosite njihove krpe. To neće promijeniti našu odluku - poručio je Erdogan, javlja Anadolu Agency.

Predsjednik Erdogan je, govoreći o operaciji "Maslinova grana", izjavio je kako se planine oko Afrina zauzimaju, da se Oružane snage Turske nastavljaju kretati prema Afrinu.

Erdogan se obratio okupljenim građanima na Kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u turskom gradu Bitlisu, a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bila je operacija “Maslinova grana”.

- Planine oko Afrina se zauzimaju, nastavljamo se kretat prema Afrinu, ostalo je još malo - rekao je Erdogan, te dodao:

- Na mjestu gdje se pojave lavovi, šakalima ne preostaje ništa nego da podviju rep i pobjegnu. Teroristi koji su se jučer imali na koga oslanjali napadali su naš narod, no danas vidimo kako se bježe nazad poput gmazova.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh