Erdogan je prisustvovao ceremoniji promocije realiziranih javnih projekata u jugoistočnoj provinciji Sirnaku, a tom prilikom je kazao da vladajuća Stranka pravde i razvoja (AK Parti) ne pravi razliku među 81 provincijom, već istodobno radi na progresu i boljitku života na svakom pedlju Turske.

On je kazao da su i birači u pograničnom Sirnaku prepoznali da AK Partija zagovara politiku služenja narodu i ostvarivanju novih vrijednosti.

- Nakon martovskih lokalnih izbora, još smo odlučnije nastavili borbu protiv terorizma, a da je narod još jače digao glas protiv terorista i čvrsto stao u odbranu demokratije - kazao je Erdogan i pozdravio majke koje u Diyarbakiru protestiraju ispred sjedišta partije Narodne demokratske partije (HDP) i traže da im se djeca vrate iz PKK-ovih kampova.

Na ceremoniji u Sirnaku predstavljen je ukupno 591 projekt koji je u toj regiji realiziran u oblastima obrazovanja, zdravstva, sporta, infrastrukture i sigurnosti, a sve u vrijednosti od 3,5 milijardi turskih lira.

Turski predsjednik Erdogan dalje je kazao da će aktuelna turska administracija nastaviti služiti svom narodu, a da su izbori i demokracija jedini izvori legitimiteta u toj zemlji. Poručio je da su na poraz osuđeni svi koji moć traže mimo volje naroda.

- Nećemo dozvoliti bilo kakva ugrožavanja volje naroda od strane bilo koje sile koja nije dobila povjerenje tog naroda - porčio je Erdogan i dodao kako u budućnosti Turske nema mjesta za teroriste i one koji maštaju o pučevima.

On je također kazao da su na propast osuđeni i svi planovi smjene vlasti u Turskoj pomoću scenarija patentiranih u inozemstvu.