open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan: Turska u trećem kvartalu ostvarila ekonomski rast od 3,9 posto
U vrijeme dok raste zabrinutost zbog globalne recesije, veoma je važno za Tursku da nastavi s ekonomskim rastom, kazao je predsjednik Turske i predsjednik vladajuće AK Partije Recep Tayyip Erdogan.
30.11.2022. u 12:15
get url
text

U obraćanju na sastanku AK Partije u sjedištu stranke u turskoj prijestolnici Ankari, Erdogan je istakao da pripremaju Tursku za mirnu i prosperitetnu budućnost realizujući projekte i očekivanja građana, kao što su to radili svih proteklih 20 godina.

- Nastavljajući s napretkom u oblasti demokratije i razvoja u našoj državi, korak po korak uvodimo Tursku u 2023. godinu - rekao je.

Potom je podsjetio na brojne megaprojekte i infrastrukturne projekte koje su ostvarili u protekle dvije decenije.

Dodao je da je Turska uložila velike napore i na međunarodnoj sceni, te da su proteklih godina u turske gradove uspjeli privući brojne velike investicije.

- Prije svega, možemo kazati da postoje četiri glavne teme, a to su ekonomija, diplomatija, borba protiv terorizma i pitanje izbjeglica. Možemo reći da ostvarujemo uspjehe i nastavit ćemo tako u suočavanju s ovim pitanjima - kazao je Erdogan.

Potom je podsjetio da je Turska u trećem kvartalu ostvarila ekonomski rast od 3,9 posto, dok je rast u drugom kvartalu iznosio 7,7 posto.

- U vrijeme dok raste zabrinutost zbog globalne recesije, veoma je važno za Tursku da nastavi s rastom. Nadam se da ćemo 2022. godinu okončati na rekordnom nivou te napraviti dobar početak u 2023. - rekao je turski predsjednik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.