open-navfaktor-logo
search
Veliki projekti
Erdogan: Turska ostvarila veliki napredak u posljednjih 20 godina
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu da je Turska ostvarila veliki napredak u posljednjih 20 godina, a cilj je, kako je rekao, da državu učine jednom od deset najvećih u svijetu.
10.12.2022. u 16:09
get url
text
Erdogan

- U svakoj krizi oslanjajući se na vlastitu snagu naš potencijal smo koristili još više - rekao je Erdogan u obraćanju na svečanoj ceremoniji otvaranja nekoliko infrastrukturnih projekata u turskom gradu Samsunu, uključujući državnu bolnicu, cestu i kampus.

Važno je da se snažno brinemo o našem jedinstvu, zajedništvu i bratstvu. Ne dozvolimo nikome da stane između nas, kazao je Erdogan. Istakao je da su neki u proteklom periodu pokušali Tursku isključiti iz novonastalog globalnog poretka.

- Svrha zamki koje su nam postavljane stoljećima bila je jasna. Cilj je bio da se Turska isključi iz novonastalog globalnog političkog i ekonomskog poretka.

Podsjetio je da su ipak u proteklom periodu u svim gradovima Turske proveli brojne velike projekte u svim oblastima, od obrazovanja, zdravstva, sigurnosti, pravosuđa, transporta do energetike, urbanističkog planiranja i sporta.

Dodao je također da je Turska ostvarila veliki napredak u posljednjih 20 godina, a cilj je, kako je kazao, da državu učine jednom od deset najvećih u svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.