open-navfaktor-logo
search
Samsun
Erdogan: Turska ostaje posvećena ciljevima postavljenim do 2023. godine
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao je kako svakog dana bivaju uništene zamke postavljene Turskoj iznutra ili izvana
19.05.2019. u 16:38
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako njegova zemlja ostaje posvećena ciljevima postavljenim do 2023. godine.

Erdogan je govorio na događaju u provinciji Samsun, na obali Crnog mora, organiziranom povodom 19. maja, Dana omladine i sporta kao i Dana sjećanja na Ataturka, prvog predsjednika moderne Republike Turske.

Tom prilikom kazao je kako se počinje niz aktivnosti koje će trajati do 29. oktobra 2023. godine.

Podsjetio je kako se Turska kroz svoju historiju suočavala s nizom problema, ali da se uspješno bori protiv njih.

- Svaki dan uništavamo neku zamku koja je iznutra ili izvana postavljena našoj zemlji i obnavljamo ambiciju za snažniju budućnost. Posvećeni smo našim ciljevima za 2023. godinu i pratimo ih na svakom polju - rekao je Erdogan.

Inače, 19. maja 1919. godine Mustafa Kemal Ataturk je započeo borbu za nezavisnost svog naroda, te postavio temelje današnje Turske. Zbog toga je 19. maj izuzetno važan u toj zemlji.

Dan omladine i sporta obilježava se raznim manifestacijama u Republici Turskoj, kao i u drugim državama svijeta u kojima živi turska dijaspora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.