open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan: Turska neće popustiti pritiscima kompanija društvenih mreža koje zanemaruju prava građana
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu u Ankari kako oni koji vlastitu djecu šalju na odmore u Pariz, London i Brisel, kurdsku djecu otimaju od majki i šalju u smrt.
13.01.2021. u 21:17
get url
text

Erdogan je govorio na ceremoniji dodjele nagrada "Medijski Oscar" u organizaciji Udruženja radijskih i televizijskih novinara za 2019. godinu. Jedna od tema o kojoj je Erdogan govorio bili su mirni protesti ispred sjedišta Narodne demokratske partije (HDP) u turskom gradu Diyarbakiru, na kojima porodice traže da im se vrate djeca, koju su oteli pripadnici PKK.

- Oni koji vlastitu djecu šalju na odmor u Pariz, London i Brisel, kurdsku djecu otimaju od njihovih majki i šalju ih u smrt - rekao je Erdogan.

Erdogan je dodao kako oni koji ne prestaju govoriti o demokratiji, pravima djece i žena, slobodama, nisu pružili podršku majkama čija su djeca odvedena u planine.

- Turska će upravo uz pomoć tih majki ostvariti pobjedu protiv terorizma, nasilja i ubica koji znaju samo za krv i mržnju - poručio je Erdogan.

Osvrnuo se također i na borbu protiv terorizma na virutalnom planu.

- Kao što ne dopuštamo terorizam unutar granica naše zemlje, ne možemo dopustiti da teroristička propaganda i teror zavladaju u virtualnom svijetu - rekao je Erdogan.

Na kraju je podvukao kako neće pognuti vrat na pritiske kompanija društvenih mreža koje se smatraju iznad zakona u kontekstu poštivanja prava građana i zakona.

Turski predsjednik je poručio i da "oni koji demokratiju na riječi ne prepuštaju nikome nisu podržali majke iz Diyarbakira koje traže da im se djeca vrate iz terorističkih kampova". Predsjednik Turske je izjavio kako će njegova zemlja doseći željeni nivo kada je u pitanju podloga za domaći razvoj u oblasti aplikacija za trenutnu komunikaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.