open-navfaktor-logo
search
Ubijeni humanitarci
Erdogan: Turska nastavlja odlučnu borbu protiv terorista PKK i njihovih simpatizera
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, govoreći o terorističkom napadu PKK na humanitarne radnike u istočnom turskom gradu Vanu, poručio kako će izvršioci ovog podlog i izdajničkog napada platiti cijenu.
15.05.2020. u 15:08
get url
text

Erdogan se na zvaničnom Twitter profilu dotakao terorističkog napada u Vanu. 

- Izdajnički napad koji teroristička organizacija PKK jučer izvela na humanitarne radnike u mjestu Ozalp, u Vanu, još jednom je pokazao krvoločno lice terorističke organizacije koje pokušava sakriti iza zavjese - poručio je Erdogan. 

Podvukao je kako će Turska odlučno nastaviti borbu protiv terorista, ali i njihovih simpatizera, koji svakog dana potvrđuju svoje izdajničke namjere, napadaju na vrijednosti, jedinstvo i zajedništvo turskog naroda. 

Erdogan je na kraju uputio riječi saučešća porodicama poginulih humanitaraca, a stradalima iskazao rahmet. 

- Kao što je to učinjeno i ranije, cijena izdajničkog napada će biti naplaćena njegovim izvršiocima - poručio je Erdogan. 

Podsjetimo, dvoje socijalnih radnika koji su pružali pomoć uslijed epidemije koronavirusa ubijeni su u terorističkom napadu u četvrtak. Žrtve su se nalazile u okrugu Ozalp, kada su naoružani ljudi puškama otvorili vatru, ranivši i jednog prolaznika. PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi. Na sjeveru Sirije djeluje PKK-ov ogranak YPG. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.