open-navfaktor-logo
search
Sutra putuje u Berlin
Erdogan se u New Yorku sastao s liderima Irana, Japana i Belgije
Lideri članica Ujedinjenih nacija okupili su se u New Yorku kako bi učestvovali na 73. redovnom zasjedanju Generalne skupštine na kojoj će se obratiti i turski predsjednik Erdogan
25.09.2018. u 09:19
get url
text
Erdogan se u New Yorku sastao s premijerom Belgije

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan se na marginama zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastao s liderima Japana, Irana i Belgije.

Lideri članica Ujedinjenih nacija okupili su se u New Yrku kako bi učestvovali na 73. redovnom zasjedanju Generalne skupštine na kojoj će se obratiti i turski predsjednik Erdogan.

Dan uoči obraćanja Generalnoj skupštini, Erdogan se u sjedištu UN-a sastao sa iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem, a potom i sa premijerima Japana i Belgije Shinzom Abeom i Charlesom Michelom.

Ranije se Erdogan sastao i s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom.

Tema ovogodišnjeg zasjedanja Generalne skupštine je "Učiniti UN relevantnim za sve ljude: Globalno vodstvo i zajednička odgovornost za mirno, pravedno i održivo društvo". Po završetku zasjedanja Generalne skupštine turski predsjednik Erdogan će sutra putovati u zvaničnu posjetu u Berlin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.