Susret

Erdogan sa Dačićem u New Yorku: Odnosi sa Srbijom izvanredni, radujem se skorom dolasku

Objavljeno: 27.09.2019. u 10:05

Prilikom srdačnog susreta sa šefom srbijanske diplomatije, turski predsjednik je prenio da se raduje svom skorom dolasku u Srbiju

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas je tokom kratkog susreta sa ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem u New Yorku naglasio da su odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u novijoj političkoj istoriji, te da se raduje svom skorom dolasku u Srbiju.

Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije, Erdogan i Dačić sreli su se tokom zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Prilikom srdačnog susreta sa šefom srbijanske diplomatije, turski predsjednik je preneo da se raduje svom skorom dolasku u Srbiju. Također, istakao je da se raduje tradicionalnom srbijanskom gostoprimstvu.

Erdogan je naglasio je da su odnosi Srbije i Turske izvanredni i da su na najvišem nivou u novijoj političkoj historiji, navedeno je u saopćenju.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije