open-navfaktor-logo
search
Samit G20
Erdogan: Razvijene države koje drže lekcije drugima nisu uspjele položiti glavni ispit iz ljudskosti
Međunarodna zajednica mora dijeliti teret izbjegličke krize
29.06.2019. u 11:12
get url
text

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako razvijene države koje drže lekcije drugima o ljudskim pravima nisu uspjele položiti glavni ispit iz ljudskosti. 

Erdogan je na press konferenciji koju je održao tokom samita G20 u japanskom gradu Osaka, rekao kako je terorizam neprijatelj svih ljudi i ljudskih vrijednosti, te da svaka država mora pokazati spremnost da terorizam nazove “terorizmom“. Turski predsjednik je govorio i o sirijskim izbjeglicama kojima njegova država pruža pomoć.

-Međunarodna zajednica mora dijeliti teret izbjegličke krize kako bi Turska nastavila sa svojom pomoći i uslugama - dodao je Erdogan.

On je napomenuo da će cijelo čovječanstvo skupo platiti račun za to što se pučisti koji su nasrnuli na demokratiju čuvaju pod plaštom “političkih izbjeglica“.  

Ubice Khashoggija moraju biti procesuirani u Istanbulu, jer se slučaj desio u Istanbulu rekao je Erdogan. Dodao je da je međunarodna zajednica dužna natjerati sve one koji su odgovorni za ubistvo Khashoggija na polaganje računa. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.