Samit G20

Erdogan: Razvijene države koje drže lekcije drugima nisu uspjele položiti glavni ispit iz ljudskosti

Objavljeno: 29.06.2019. u 11:12

Međunarodna zajednica mora dijeliti teret izbjegličke krize

Erdogan: Ubice Khashoggija moraju biti procesuirani u Istanbulu

FOTO: Anadolija

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako razvijene države koje drže lekcije drugima o ljudskim pravima nisu uspjele položiti glavni ispit iz ljudskosti. 

Erdogan je na press konferenciji koju je održao tokom samita G20 u japanskom gradu Osaka, rekao kako je terorizam neprijatelj svih ljudi i ljudskih vrijednosti, te da svaka država mora pokazati spremnost da terorizam nazove “terorizmom“. Turski predsjednik je govorio i o sirijskim izbjeglicama kojima njegova država pruža pomoć.

-Međunarodna zajednica mora dijeliti teret izbjegličke krize kako bi Turska nastavila sa svojom pomoći i uslugama - dodao je Erdogan.

On je napomenuo da će cijelo čovječanstvo skupo platiti račun za to što se pučisti koji su nasrnuli na demokratiju čuvaju pod plaštom “političkih izbjeglica“.  

Ubice Khashoggija moraju biti procesuirani u Istanbulu, jer se slučaj desio u Istanbulu rekao je Erdogan. Dodao je da je međunarodna zajednica dužna natjerati sve one koji su odgovorni za ubistvo Khashoggija na polaganje računa. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije